Τα συνήθης προϊόντα μας

Η παραγωγή των κηπευτικών προϊόντων γίνεται με βιολογικό τρόπο και τα φυτά προέρχονται από σπόρους παραδοσιακούς από τους παππούδες μας.

Επίσης λειτουργεί και ανοιχτό σημείο ενημέρωσης και συμβουλών για την παραγωγή των κηπευτικών .

Κηπευτικά  (λαχανόκηπο και θερμοκήπιο)

Κάθε χρονιά ξεκινάμε την φύτευση και φροντίδα κηπευτικών . Νωρίς τον χειμώνα ξεκινάμε μέσα από το θερμοκήπιο και αργότερα συνεχίζουμε στους λαχανόκηπους. Η παραγωγή μας προέρχεται από σπόρους παραδοσιακούς και δικά μας φυτά από τους παππούδες μας διατηρώντας έτσι την παράδοση . Κάθε χρόνο παράγουμε τομάτες , πιπέρια , φασόλια, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, μαρούλια σε ποσότητα, ρόκα και σπανάκια. Όσα δεν καταναλωθούν μπορούμε τα αποθηκεύουμε όπως τα φασολάκια ή η ντομάτες με την μορφή σάλτσας καθώς και πιπεριές ή τα ξερά φασόλια και κρεμμύδια.

Φρούτα και μαρμελάδες

Τα λιγοστά δένδρα οπωροφόρα που διαθέτουμε και φροντίζουμε, μας προσφέρουν φρούτα όπως ρόδια, ροδάκινα  σύκα και βερίκοκα. Πέρα από τη κατανάλωση, το όποιο περίσσευμα προορίζεται για την παραγωγή μαρμελάδων και χυμών . Έτσι θα βρείτε στους αποθηκευτικούς χώρους μας μαρμελάδες βερίκοκο, σύκο γλυκό, ρόδι χυμό. Επίσης πραγματοποιούμε πέριξ του χωριού την λεγόμενη βόλτα που κάνανε οι γιαγιάδες μας και συλλέγανε σύκα και άλλα φρούτα όπως τα μούρα.

Κρασί και ξύδι

Στο μικρό έκτασης αμπελώνα υποστηριζόμενος από την κληματαριά , κάθε χρόνο λαμβάνουμε με τον τρύγο ποσότητα σταφυλιών που προορίζονται αρχικά για κατανάλωση , και το υπόλοιπο θα μετατραπεί σε κρασί συνήθως ημίγλυκο και μπρούσκο. Το περίσσευμα και μέρος του όγκου προορίζεται για μεταποίηση παρασκευή σπιτικού ξύδι με εμπλουτισμό αρωματικών φυτών όπως δενδρολίβανο. θυμάρι και ρίγανη.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί,  αμύγδαλα και καρύδια προέρχονται από τα δικά μας δένδρα αλλά και από συλλογή ελεύθερων δένδρων.

 

Τουρσιά  ( Τα τουρσιά του χειμώνα)

Υπάρχουν προϊόντα που προορίζονται για το χειμώνα κυρίως,  και αποτελούν μέρος της παράδοσης μας και αποτελούν ιδιαίτερα εδέσματα για τους μερακλήδες του τσίπουρου .Τα Τουρσιά είναι λαχανικά που με συγκεκριμένο τρόπο διατηρούνται στην άλμη 

Βότανα

Τα βότανα παραγωγής μας ή από συλλογή προορίζονται για αυτοκατανάλωση .  Η προσπάθεια παραγωγής αρωματικών φυτών (δενδρολίβανο- ρίγανης - μέντας- τσάι του βουνού-μαντζουράνα ),  γενικότερα βοτάνων που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική και ως αφέψημα.

 

Μελισσοκομείο

Ξεκινήσαμε σαν ένα πολύς καλής ποιότητας λίπασμα με την μορφή επικονίασης. Αποκτήσαμε το πρώτο μελίσσι που σήμερα τα έχουμε αυξήσει αλλά και τα μεταφέραμε σε ένα κτήμα εκτός οικισμού και έτσι σήμερα μπορούμε να λέμε ότι λαμβάνουμε ποσότητα μελιού ικανό να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες μας αλλά και να δώσουμε σε φίλους μας όπου ουσιαστικά ανταλλάσσεται με υπηρεσίες η εθελοντισμό.

Ορνιθοτροφείο

Διαθέτουμε μικρή εγκατάσταση που στεγάζονται οι κότες οι οποίες πέρα από το ότι είναι σαν ανακυκλωτική μηχανή η εγκατάσταση προσφέρει χώρο και χαρακτηρίζονται ως ελευθέρας βοσκής.

Τα δικά μας αυγά γευστικά και χαρακτηρισμένα χωριάτικα αυγα ελευθέρας βοσκής.  

Ζυμαρικά

Στα λιγοστά κτήματά μας καλλιεργούμε το δικό μας σιτάρι όπου προορίζεται μέρος του για τροφή για τις κότες αλλά και για παραγωγή αλεύρων που θα είναι κύριο συστατικό για μετέπειτα παρασκευή χυλοπιτών, τραχανά δηλαδή παραδοσιακών ζυμαρικών . 

 

Επικοινωνία

        Διεύθυνση : Ειδομένη Τ.Κ 61400