Οικοτεχνία

Σε αυτό το χώρο θα εκθέτουμε κατασκευές και γενικότερα δημιουργίες που πραγματοποιούμε για μας ................

Τραπέζι ροτόντα  

Η ιδέα γεννήθηκε από την εξοικονόμηση χώρου .  Το μεγάλο άβολο  τραπέζι μας έπρεπε να αντικατασταθεί από ένα πιο μικροκαμωμένο αλλά γουστόζικο. έτσι καταλήξαμε σε σχέδιο τραπέζιου  ροτόντα. Επειτα από μελέτη , σχεδιασμό και εργονομία  επιτύχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα  και είναι αυτό στην φωτογραφία 

 

 

Καθρέπτης μακιγιάζ 

Σε επαγγελματικό χώρο φίλης μας , είπαμε να δημιουργήσουμε ένα καθρέπτη μακιγιάζ. Μεράκι  με υλικά και βρήκε ένα άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα.

 

 

 

Το πλήρες σετ καθρέπτη και επίπλου 

Ο επαγγελματικός χώρος της φίλης μας αφού τοποθετήθηκε ο καθρέπτης , κρίθηκε από την ιδιοκτήτρια η παρουσία ενός εκθεσιακού επίπλου μα ντουλάπια. Αφού σχεδιάστηκε το έπιπλο υλοποιήθηκε κάτω από τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές και φυσικά το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό 

 

 

Παιδικό κρεβάτι (pink panther)

Στα πλαίσια της Ανταλλακτικής οικονομίας δημιουργήσαμε για του φίλου μας το κοριτσάκι ένα κρεβάτι . Ο σχεδιασμός έγινε από αυτούς ενώ η εκτέλεση έγινε εξολοκλήρου στις εγκαταστάσεις μας στο αγρόκτημα. και ....ιδού το αποτέλεσμα.

 

 

Νιπτήρας λουτρού

Στην νέο ανακαινισμένο μπάνιο μας προσπαθήσαμε να βάλουμε την δική μας παραδοσιακή πινελιά. Σχεδιάσαμε ένα νιπτήρα , χρησιμοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα υλικά. Εύκολα βρήκαμε πόδια από παλαιό τραπέζι , μέρος κορμών και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπετε .

 

Παραδοσιακή στήλη μπάνιου

Στον χώρο της τουαλέτας διατηρήσαμε την παραδοσιακή μορφή . Συντηρήσαμε τον τοίχο από πέτρα  ενώ τον υπόλοιπο πλίθινο με τεχνική εμπλουτίστηκε με γήινα υλικά και ελαιοχρωματίστηκε με απλό ασβέστη. Δημιουργήσαμε απο παλιά πινακωτή μια στήλη βοηθητικό έπιπλο όπως φαίνεται στην εικόνα. Η συντήρηση της έγινε με χρώμα νερού  .

 

 

Δημιουργούμε συνθέσεις στον κήπο μας.

Στον χώρο του κήπου , της αυλής , δημιουργήσαμε συνθέσεις που διακοσμούν με ποικίλα χρώματα και υλικά την αυλή μας.  Λίγη φαντασία , κάποια υλικά που είχαμε στην αποθήκη , σπόροι και μεράκι και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. 

 

Τα δυο θερμοκήπια μας ( εποχή Απρίλιος)

Η δυνατότητα ελεγχόμενης φύτευσης και παραγωγής  λέγεται θερμοκήπιο. Με αυτήν την μέθοδο Το χειμώνα επιτυχαίνεται προστασία από πάχνη και παγετό των εποχιακών καλλιεργειών.  Επίσης διευκολύνεται  η πρόωρη φύτευση των φυτών. Η ελεγχόμενη καλλιέργεια περιορίζει τις ασθένειες και τους εισβολείς μικροοργανισμούς ενώ το καλοκαίρι προστατεύεται με το ανάλογο σκέπασμα σκίασης απο τις υπερβολικές ακτίνες του Ήλιου. 

 

 

Ένα έπιπλο μεταμορφώνεται

Σε μια προσφάτως ανακαίνιση μια ς φίλη μας , βρέθηκε ένα έπιπλο ( έπιπλο καθρέπτη ) να θεωρείται αχρείαστο για αυτήν . Το έπιπλο αυτό σε κανονικές συνθήκες θα κατέληγε στα σκουπίδια. Το παραλάβαμε το συντηρήσαμε το βάψαμε και το τοποθετήσαμε στην Είσοδο μας, δημιουργώντας μια πανέμορφη σύνθεση . Ετσι αποδείξαμε οτι τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο και τα πάντα που μας είναι αχρείαστα σε μας χρησιμεύουν σε κάποιους άλλους. Φαντασία και μεράκι θέλει και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό .

 

Διακοσμητικό διαχωριστικό 

Στο επαγγελματικό χώρο δημιουργήσαμε μια σύνθεση  για διαχωριστικό ρόλο αλλά κα  διακοσμητικό Εύκολες λύσεις  πρακτικές με γήινα χρώματα  δημιούργησαν αυτό το αποτέλεσμα.

2  3  4  5