Τράπεζα Παραδοσιακών σπόρων

Η παραγωγή των κηπευτικών προϊόντων γίνεται με βιολογικό τρόπο και τα φυτά προέρχονται από σπόρους παραδοσιακούς από τους παππούδες μας.

Επίσης λειτουργεί και ανοιχτό σημείο ενημέρωσης και συμβουλών για την παραγωγή των κηπευτικών .

Τράπεζα παραδοσιακών σπόρων

Υπέρμαχοι της διαφύλαξης της παράδοσής μας , δημιουργήσαμε έναν χώρο που ονομάσαμε τράπεζα παραδοσιακών σπόρων. Είναι ένας χώρος όπου συλλέγουμε , ανταλλάσσουμε , προμηθευόμαστε παραδοσιακού σπόρους από τους παππούδες μας. Είναι οι σπόροι που χρησιμοποιούσαν και γνωστοί ως μη υβριδικοί. Εδώ δοκιμάζουμε κάποιες ποικιλίες ανταλλάσουμε με άλλους που 'έχουν την ίδια φιλοσοφία ,με μάς ή προμηθεύουμε ομάδες ανά την Ελλάδα με μόνη δέσμευση την διαφύλαξη των παραδοσιακών σπόρων και την εξάπλωσή τους σε άλλους. Έτσι δημιουργούμε μια παρακαταθήκη με ελάχιστες έως μηδενικές χημικές παρεμβάσεις , χαρακτηρίζοντας έτσι τα φυτά βιολογικά. 

Γραμμή επικοινωνίας και συμβουλών

Δοκιμάζουμε κάποιες ενέργειες ή λαμβάνουμε μηνύματα από άλλους για ον τρόπο που καλλιεργούν τις προσπάθειες και τις ανάλογες επιτυχίες και αποτυχίες. Δημιουργούμε μια τράπεζα πληροφοριών που είναι ανοιχτή σε όλους που ζητήσουν την συμβουλή μας ή τον τρόπο ενέργειας στην διαδικασία σποράς έως και συγκομιδής καρπών.

 

 

Ανταλλακτική οικονομία

Οι ανάγκες στο αγρόκτημα καλύπτονται από την παραγωγή μας. τα περίσσευμα που έχουμε το διαθέτουμε με την μορφή ανταλλακτικής οικονομίας υπηρεσίες ή αγαθά. έτσι δημιουργούμε μια οικονομία βασιζόμενη στις παραγωγές μας στα αγαθά και όχι στο χρήμα δίνοντας μια έμφαση σε μια άλλη εικόνα της οικονομικής ζωής. 

 

Εθελοντισμός

Είναι αρκετές οι φορές όπου δημιουργήσαμε δράσεις και με κάλεσμα βρέθηκαν άτομα με τις ίδιες ανησυχίες και ενδιαφέροντα και φέραμε σε πέρας τις δράσεις αυτές. Αξιοποιήσαμε τους χώρους φιλοξενίας για αν δεχτούμε τους εθελοντές των δράσεών μας , ανάγοντας τους σε ένα παραδοσιακό ξενώνα.

 

 

Η Ποιοτική ζωή 

Προσπάθεια μας γίνεται αρχικά να δημιουργήσουμε ένα μέρος που να γνωρίζουμε τα προϊόντα που καταναλώνουμε , και να μην είναι με προσθήκες ή χημικά. Επιπρόσθετα προσπαθούμε να φέρουμε τον άνθρωπο κοντά στην Γή και στην φύση δημιουργώντας έτσι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Δημιουργούμε σχέσεις με άλλους συνανθρώπους μας που είτε με την ανταλλακτική οικονομία είτε με τον εθελοντισμό δείχνοντας τον τρόπο να συνυπάρχουμε και να αλληλοϋποστηριζόμαστε δημιουργώντας μια κοινότητα με δεσμούς αλληλοσεβασμού και στήριξης. 

Ανάπτυξη φυτών -λίπανση

Από πολύ νωρίς από τους σπόρους της τράπεζάς μας  δημιουργούμε το λεγόμενο  φυτώριο . φροντίζουμε τα φυτά και την ανάπτυξη τους. ως κύριο λίπασμα χρησιμοποιούμε το παράγωγο από το κοτέτσι η γνωστή κουτσουλιά . Επίσης τα μελίσσια αποτελούν τρόπος πολλαπλασιασμού καρπού με την επικονίαση . Έτσι με βιολογικό τρόπο μεγαλώνουμε και φροντίζουμε τα κηπευτικά μας. 

 

Φυτοπροστασία-Ράντισμα

Τα κηπευτικά μας τα προστατεύουμε εφαρμόζοντας συστηματικό ράντισμα με διάλυμα αποτελούμενα από σκόρδο και καυτερή πιπεριά και νερό. Επίσης δημιουργούμε ειδικό σκεύασμα με τσουκνίδα και νερό . Η εφαρμογή τους γίνεται με περιοδικό ράντισμα των σκευασμάτων . Η παράλληλη φύτευση αρωματικών φυτών είναι μια επιπλέον ενισχυτικός τρόπος φυτοπροστασίας από τα έντομα που προσβάλλουν τα φυτά .

 

Επικοινωνία

        Διεύθυνση : Ειδομένη Τ.Κ 61400