Οικοτεχνία

Σε αυτό το χώρο θα εκθέτουμε κατασκευές και γενικότερα δημιουργίες που πραγματοποιούμε για μας ................

Επισκευή - αναπαλαίωση μπαούλο απλό

 Ένα μπαούλο παραδοσιακό, το επισκευάσαμε με μεράκι, αφού η όποια προσθήκη γίνεται με με έμφαση στη λεπτομέρεια. Η δημιουργία αυτή γίνεται στα πλαίσια της ανταλλακτικής οικονομίας

 

Επισκευή - αναπαλαίωση μπαούλο με συρτάρι

 Το δεύτερο πιο σύνθετο  μπαούλο παραδοσιακό με συρτάρι , το επισκευάσαμε με μεράκι, με προσθήκες και επεξεργασία με κύριο συστατικό την έμφαση στην λεπτομέρεια. Η δημιουργία αυτή γίνεται στα πλαίσια της ανταλλακτικής οικονομίας

 

κάλυμμα έπιπλο καλοριφέρ 

Στο δικό μας καλοριφέρ σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα έπιπλο κάλυμμα που να δένει στο χώρο και να ομορφαίνει το σημείο του ανενεργού σώματος του καλοριφέρ. Ο εύχρηστος τρόπος τοποθέτησης αλλά και το μέγεθος το καθιστούν ένα πετυχημένο δημιούργημα. Απολαύστε το αποτέλεσμα

 

 

Αποθηκευτικός χώρος στο διαχωριστικό κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που θέλει αποθηκευτικούς χώρους. Σκεφτήκαμε το διαχωριστικό που απομονώνει την κουζίνα από το καθιστικό , από την μέσα πλευρά να δημιουργήσουμε εσωτερικά ντουλάπια ώστε να τακτοποιήσουμε πράγματα και συσκευές. Καταπληκτικό το αποτέλεσμα.

Αποθηκευτικός χώρος στο Μπάνιο

Στην τουαλέτα διαπιστώσαμε ότι ό χώρος κάτω από τον νιπτήρα είναι κενός ανεκμετάλλευτος. Θέλαμε να δώσουμε απλά χρώμα και να καθιστά τον χώρο εύχρηστο .Μια  κατασκευή από παλέτες  αποτέλεσε την βάση όπου εκεί πάνω τοποθετήθηκαν καφάσια αποθηκευτικά με σύγχρονο design .

 

Αποθηκευτική στήλη στο μπάνιο 

Η νέα δημιουργία προέρχεται από μια φίλη μας. Εμείς δημιουργήσαμε τα  τελαράκια , τα οποία χρησιμοποίησε στο περιορισμένο χώρο του μπάνιου,  και το αποτέλεσμα μια καταπληκτική πανέμορφη  αποθηκευτική στήλη. Έξυπνες και εύχρηστες ιδέες με όμορφο design .

Γλάστρα πέργολα 

Δημιουργήσαμε μία γλάστρα πέργολα, με μεταποιημένα υπάρχοντα υλικά , στην οποία θα φυτευτεί μια τριανταφυλλιά με δυνατότητα αναρρίχησης και ανάπτυξης του φυτού.  Η  παρούσα κατασκευή θα πλαισιώσει το design  επιχείρησης.  

Κάλυψη άχαρων χώρων 

Στην προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε και να μεταμορφώσουμε άχαρους χώρους, όπως αυτός που μας παρουσιάστηκε με ύδρευση αποχέτευση, δημιουργήσαμε ένα κάλυμμα εύχρηστο που να διαμορφώνει το χώρο. Η παρούσα κατασκευή καλύπτει τις σωληνώσεις ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μέρος τοποθέτησης αντικειμένων. Στην παρούσα τραπεζάκι για τον καφέ μας. .  

Το θερμοκήπιο 

Την χρονιά 2018 τολμήσαμε να Επενδύσουμε το σιδερένια κατασκευή μας με ξύλα καστανάς και βασίστηκε όλη η κατασκευή του δευτέρου θερμοκηπίου . Σύντομα θα ακολουθήσει εκτενέστερη αναλυτική αναφορά μας στην κατασκευή αυτή .

Σεντούκι από παλέτα 

Από τα υπολείμματα παλετών , προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε ένα ξύλινο σεντούκι. Ένα μπαούλο φτιαγμένο με μεράκι εξ ολοκλήρου  από παλέτα έτοιμο  για οποιαδήποτε χρήση . Μπορεί αν μην έχει την ιστορία και την αίγλη των αναπαλαιωμένων , αλλά το συγκεκριμένο αποτελεί αυτοτελής ιστορία.  

 

Βοηθητικός πάγκος κουζίνας με ρόδες 

Για εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα μας, δημιουργήσαμε ένα τροχήλατο πάγκο με ράφια. Εύχρηστος μετακινούμενος βοηθητικός πάγκος για κάθε κουζίνα. Η κατασκευή έγινε εξ ολοκλήρου από παλέτες.

 

 

 

1  2  3  5